Головна сторінка Стрічка RSS Напишіть нам Книга відгуків Середа, 27.11.2024, 00:33
Молодків - портал нашого села!
Меню сайту
Остані оновлення
Останнє на форумі
Небо. Гарні фотки
Граємо в футбол
Набір команди сайту
Світлана Весна - Біографія і творчість
Оцініть діяльність влади нашого села
Школа... чи сумоємо ми?


Наше опитування
Оцініть сайт
Всього відповідей: 192
Статистика

Каталог статей

Головна » Статті » Кулінарія

Рецепти маринаду для приготування шашлику
Рецепти маринаду для приготування шашлику     
   
Наближаються травневі свята, але який відпочинок на природі без смачненького шашличку? Для того, щоб смачно запекти м’ясо, його необхідно заздалегіть вимочити в маринаді, різноманітні рецепти приготування якого ми і розглянемо у цій статті...

Від маринування м’яса залежить м’якість, смак, колір та аромат майбутнього шашлику. Рецептів приготування маринаду більше, ніж можна написати просто в одній статті. Кожен гурман має свої таємниці приготування, які відомі тільки йому. Але існують і більш класичні рецепти, базуючись на яких можна вигадати новий, власний секрет смаку.

У кефірі
М’ясо нарізати шматочками, цибулю кільцями, скласти в каструлю шарами, поперчити. Солити за півгодини до смаження. Залити кефіром, щоб покрив м’ясо. Маринувати від 10 до 24 годин.

У майонезі
М’ясо нарізати шматочками, скласти в каструлю, додати нарізану цибулю і майонез (на 1 кг м’яса 250 г майонезу), перемішати. Маринувати годину.

У вині
1. До 1,5 літра окропу додати цибулю, часник, перець (чорний, червоний, горошком), лаврове листя тощо. Посолити, щоб на смак був, як розсіл від огірків (солоний, але не гіркий). Потім влити сухе біле вино (2 пляшки по 0,7 л). М’ясо маринувати 8 годин. Замість вина можна влити оцту до кислого смаку (як нестигле яблуко). Маринувати 3 години. З оцтом головне не переборщити, інакше м’ясо буде сухим і кислуватим.

2. У каструлю (чи іншу ємність) налити на два пальці олії, а потім покласти шарами лимон кружальцями, цибулю кільцями, шматки м’яса (ледь посолити і поперчити), знову лимон кружальцями, і так доки закінчиться м’ясо. Потім залити сухим білим вином, накрити кришкою меншого діаметру, притиснути зверху тягарем і поставити на ніч до холодильника.

У пиві
Цибулю і м’ясо 1:2 залити пивом, щоб покрило. Через годину - на багаття.

У помідорах
1. Дрібно нарізати помідори (краще м’які), цибулю – частину кільцями, а частину потерти на тертці, м’ясо шматочками. Скласти в каструлю, поперчити, посолити (краще солити за півгодини до смаження). Перемішати - і під гніт. Маринувати не менше 5-6 годин, краще 20-24. При смаженні поливати маринадом, що утворився. На 1 кг м’яса 0,5 кг цибулі і 0,5 кг помідорів.

2. Максимально стиглі, краще навіть перестиглі помідори вим’яти руками. Цибулю порізати кільцями і знову довго виминати. Додати насіння кіндзи, червоний пекучий перець. Трави - цілими гілочками, щоб не прилипли до м’яса при смаженні. І обов’язково - вичавити один апельсин, він зробить смак значно багатшим. Тепер покласти в цю масу свинячу шию, і через годину м’ясо буде готовим для смаження.

У цитрусових
1. На 4 кг свинини 2-3 лимони і стільки ж апельсинів (залежно від розміру), 1,5 кг цибулі, спеції (можна пакетик приправи для шашлику). Вичавити сік з лимонів і апельсинів, туди ж висипати спеції і можна додати трішки цукру (кілька столових ложок), перемішати. Цибулю порізати на четвертинки і, розбираючи її руками, викласти перший шар, на нього - шар порізаного м’яса, полити частиною маринаду, і так доки все закінчиться. Час маринування - від ночі в холодильнику до декількох годин на природі. Солити і перемішувати за 20-30 хвилин до готування.

2. На 1,5 кг свіжої свинини нарізати кільцями 3 цибулини (середнього розміру), вичавити сік з двох лимонів, посікти пучок кіндзи, сіль-перець до смаку (коли перемішуєте - куштуйте). Маринувати приблизно півдня.

В оцті
1/3 склянки столового оцту + 1 склянка олії на 5-літрову ємність. М’яса приблизно 3 кг, сіль, перець тощо - до смаку. Маринувати години три.

У заварці
50 г доброго чаю залити 0,5 л окропу і настоювати 10-15 хвилин. Коли вистигне, злити осад і залити м’ясо. Маринувати 3-4 години.

У соєвому соусі
50 мл соєвого соусу (бажано грибного, якщо немає - додати 1/4 грибного бульйонного кубика), 50 мл лимонного соку чи винного оцту, 1-3 вичавлених зубчиків часнику, по 1 ч. ложці солі, цукру, чорного перцю і паприки. Усе вимішати і додати в цю суміш м’ясо або стегенця будь-якої птиці мінімум на дві години.

Тепер наведу декілька рецептів приготування шашлику:

Шашлик з баранини
1 кг баранини, 5-6 цибулин, 1 пучок зеленої цибулі, 0,5 склянки 3%-го оцту, 3-4 помідори, 4 ст. ложки соусу ткемалі, барбарис сушений на кінчику ножа, 1 лимон,
20 г пряженого баранячого сала, перець чорний мелений, зелень, сіль до смаку.

М’ясо нарізати невеликими шматками, покласти у посуд, посолити, посипати меленим перцем, додати дрібно нарізану ріпчасту цибулю, оцет чи лимонний сік і перемішати. Посуд накрити кришкою і на 2-3 години поставити в холодне місце для маринування. Шматки м’яса нанизати на металевий вертел упереміж з ріпчастою цибулею, нарізаною кільцями, змастити їх розтопленим баранячим салом.

Смажити шашлик на мангалі над гарячим вугіллям без полум’я 10-15 хвилин, повертаючи вертел так, щоб м’ясо рівномірно смажилося. На гарнір подати зелену чи ріпчасту цибулю, нарізану кільцями, лимон чи соус ткемалі, помідори. Перед подачею прикрасити зеленню і барбарисом.

Шашлик по-гуцульські

2 кг свинини, 5-6 цибулин, 1 кг картоплі, 1/2 склянки білого сухого вина, перець червоний і чорний мелений, сіль - до смаку.

Свинину нарізати однаковими шматочками вагою по 30-40 г. Картоплю почистити, нарізати кружальцями, ріпчасту цибулю - кільцями. Потім шматочки свинини, картоплі і цибулі нанизати, чергуючи, на шампур, посипати сіллю, червоним і чорним меленим перцем.

Загорнути шашлик у фольгу у вигляді пакета, з одного кінця перев’язати шпагатом, з іншого - влити сухе вино і також зав’язати. Загорнені таким чином шашлики обгорнути цупким папером і перев’язати шпагатом. Папір змочити водою, покласти в розігріте вугілля і накрити ним зверху. Готувати 50-60 хвилин.

Шашлик за півгодини
На дві особи: 600-700 г свинячої вирізки, 1-2 цибулини, томатний сік, сіль, перець, спеції - до смаку.

М’ясо порізати шматками, вимішати з нарізаною кільцями цибулею, все залити томатним соком, посолити, поперчити і за бажанням додати спеції. Для маринування достатньо 30-45 хвилин.

Ось і все, пишіть відгуки та можливо, власні рецепти маринування.
Ех...шашличку ж захотілось!!!
Категорія: Кулінарія | Додав: fantom2 (16.04.2010)
Переглядів: 3480 | Рейтинг: 4.0/3 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Категорії розділу
Життя в селі [8]
Легенди розповідають [1]
Кулінарія [6]
Риболовля [1]
Спорт [3]
Пошук
Стаття 34. Кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань. Кожен має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб - на свій вибір.
Нові статті
Друзі сайту
КОМПІК ІФ - довідник Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ  Село Мшанець, що на Теребовлянщині  Храм Преображення господнє

Копіювання матеріалів тільки з дозволу адміністрації і з обов'язковим посиланням на сайт
© Copyright с.Молодків molodkiv.if.ua 2024
На сайті не міститься жодного файла. Всі матеріали які є на сайті знайдені в вільному доступі в мережі інтернет. Адміністрація сайну не несе відповідальності за пости користувачів. Якщо якась публікація порушує Ваші права напишіть нам.
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET Рейтинг сайтів прикарпаття КОМПІК ІФ - інформація, технології, мультимедіа, веб. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ