Головна сторінка Стрічка RSS Напишіть нам Книга відгуків П`ятниця, 03.05.2024, 03:13
Молодків - портал нашого села!
Меню сайту
Остані оновлення
Останнє на форумі
Небо. Гарні фотки
Граємо в футбол
Набір команди сайту
Світлана Весна - Біографія і творчість
Оцініть діяльність влади нашого села
Школа... чи сумоємо ми?


Наше опитування
Оцініть сайт
Всього відповідей: 192
Статистика
Головна » В центрі села Молодків росте величний дуб
В центрі села Молодків росте величний дуб
19:31
В центрі села Молодків росте величний дуб. Дуб це один із символів села, без якого вже просто ніхто не уявляє собі Молодків.  Росте дуб у центрі села Молодків . Ось що про нього розповідають легенди).

Коротка характеристика
Дуб звичайний
Висота 43 м
Діаметр стовбура 200см
Вік понад 360 років.
Площа 0,01га


Легенда про Молодківський дуб.
Зростало село. Люди працювали, жили вільно і щасливо. Але насунула орда чужинців, щоб захопити землю і людей. Мужньо боролися молодківчани. Молодий юнак сказав поганцям: «Ви не підкорите нас, поки я не скажу чарівні слова. Їх знаю тільки я». Мужнього молодківчанина вивели на гору, прив’язали до стовпа і щодня сікли шаблями. Зліталося вороння, пило кров безстрашного, дзьобало тіло. Та на ранок хтось обліплював рани дубовими листочками, щоб полегшити муки. Від цього вороги лютували ще більше.
Зігнали вороги всіх людей села дивитись на страту юнака. Та всім на подив там стояв дуб, а з-під листочків капали краплини крові.
Ще з більшою люттю сікли вороги дуба, а на ранок він став ще більшим, гордо підняв зелені віти. Так і не здолали вороги молодківчан.
А дуб стояв символом мужності і непокірності. Багато громів прогриміло над ним, але все він витримав, пережив. Він нагадує про мужніх предків-односельчан.
(Міщук Г. І., 1908 р. н.)

Переглядів: 4772 | Додав: fantom2 | Теги: дуб в селі, дуб, с.Молодків, стародавній дуб, Молодків | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 2
2 Pirat  
0
biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin не смішно.... моє село....

1 landike  
0
Оце зберу свій нарешті родовід Лундяків.. то вам то покажу.. а зара 10 річна робота поки що чекає свого фінального завершення smile І про дуб там теж дещо цікавеньке є smile

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук
Стаття 34. Кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань. Кожен має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб - на свій вибір.
Календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Погода в с.Молодків
Погода в Молодкові
Нові статті
Друзі сайту
КОМПІК ІФ - довідник Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ  Село Мшанець, що на Теребовлянщині  Храм Преображення господнє

Копіювання матеріалів тільки з дозволу адміністрації і з обов'язковим посиланням на сайт
© Copyright с.Молодків molodkiv.if.ua 2024
На сайті не міститься жодного файла. Всі матеріали які є на сайті знайдені в вільному доступі в мережі інтернет. Адміністрація сайну не несе відповідальності за пости користувачів. Якщо якась публікація порушує Ваші права напишіть нам.
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET Рейтинг сайтів прикарпаття КОМПІК ІФ - інформація, технології, мультимедіа, веб. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ